BRUNOX Fegyverápoló
vadász, sport, katonai, szolgálati és muzeális fegyverek tisztításához, továbbá fegyvergyűjtőknek. - tisztítja, keni és ápolja az összes fémalkatrészt- taszítja a nedvességet és így sikerrel véd a korrózió ellen- feloldja a lőpor-, ólom-, tombak-, réz- és nikkel-lerakodásokat- semlegesíti a kéz izzadtságát. Nem tartalmaz:- szilikont- teflont- grafitot
Cikkszám: BRUNOX Fegyverápoló - Aerosol - 100 ml

BRUNOX Fegyverápoló - Aerosol - 100 ml

Egységár (bruttó/db): 2.232,-
db
A BRUNOX® Turbo-Spray® kitűnően alkalmas vadász-, sport-, szolgálati-, katonai és muzeális fegyverek tisztításához, továbbá fegyvergyűjtőknek.
 
A Brunox® Turbo-Spray®:
 
tisztítja, keni és ápolja az összes fémalkatrészt
taszítja a nedvességet és így sikerrel véd a korrózió ellen
feloldja a lőpor-, ólom-, tombak-, réz- és nikkel-lerakodásokat
semlegesíti a kéz izzadtságát
Kiemelkedő kúszótulajdonsággal rendelkezik, egy nagyon vékony vastagonfolyó filmszerű védőréteg képződik, amely nem keményedik ki és nem gyantásodik (nem tartalmaz szilikont, teflont, grafitot).
Semlegesen viselkedik lakkfelületekkel, bőrrel, fával, gumival, műanyagokkal és textíliákkal szemben.
Kontaktspray-ként megakadályozza a rövidzárlatokat.
A TURBOLINE adalékanyag megnöveli minden mozgatható alkatrész csúszósságát; ezzel is biztosítja az ismétlő- és automatafegyverek működését egészen -55 Cº-ig. 
A Brunox® Turbo-Spray® oldja a zsírt, a szerves és ásványi szennyeződéseket. A Brunox® Turbo-Spray® csak 3% hajtógázt (CO2) tartalmaz, a lobbanáspontja 78 Cº-nál van.
 
KIVONAT AZ IWA 2002 NEMZETKÖZI FEGYVERKIÁLLÍTÁS SAJTÓJELENTÉSÉBŐL:
 
Az SM Schweizerische Munitionsunternehmung (svájci fegyveripari vállalat) megvizsgálta a terméket, hogy milyen hatékony a fegyvercső tisztítás tekintetében. Ma már az SM a mindennapokban használja a terméket, mivel a tesztek kimutatták, hogy a BRUNOX® Fegyverápoló-spray gond nélkül feloldja a nikkel-, ólom-, réz- és tombak-lerakódásokat, valamint a lőpormaradványokat. A termék magas tisztítóereje segítségével az idő, a tisztítókefék egyharmada megtakarítható és általa sokkal hatékonyabb a fegyvercső tisztítása. 
 
A BRUNOX® Fegyverápoló-spray remek korrózió elleni védőanyag, mivel azonnal taszítani kezd mindennemű nedvességet és így tartósan véd a korrózió ellen. Ezt a tulajdonságát igencsak nagyra értékelik a puskaporos fegyverrel rendelkezők, akik a BRUNOX® Fegyverápoló-spray-vel könnyedén eltávolítják a makacs kormot és így egyben korrózió ellen is védik fegyverüket. 
 
A BRUNOX® Fegyverápoló-spray gond nélkül helytállt a gépfegyver-teszten. A kenőhatást ugyanis -55 Cº-ig garantálják. Heckler & Koch még szélsőségesebb körülmények között végezte el ezt a tesztet. Egy 9 mm x l9 kaliberű P8-ast 15 tölténnyel (DNAG DM A1 B2, 124 grs (8,0 g), sorozat: DAG 95 L 0856, HK-Idenr-Nr. 969 528) töltöttek meg, ezután BRUNOX® Fegyverápoló-spray-vel kondicionálták / kenték. Ezután a fegyvert a tölténytárakkal együtt 160 órán keresztül -35 Cº-on tárolták (a 3 órás -40 Cº-on történő tárolás helyett). Ezután mindkét tárat problémamentesen kilőtték a fegyverből.
Heckler & Koch mind az ütőszeg-kattanást (0,325), mind a hüvelykiverést (80º- 90º) "JÓ"-nak minősítette.
 
X
X